De Freelance Boswachter
“Zoek het niet te ver, de natuur is dichtbij!”.

Nederland is een uniek land, ook wat betreft natuur. De enorme diversiteit aan natuurtypen zoals moerasgebieden, bloemrijke graslanden, bossen, hoogveen, getijdengebieden en nog veel meer is bijna nergens zo sterk vertegenwoordigd. Het is een voorrecht dat wij hier in mogen leven en wonen. Wel geeft het ons de verantwoordelijkheid voor het zijn en blijven van die natuur.

We kennen verschillende soorten natuur. De grote indrukwekkende natuur, zoals de Waddenzee of de Weerribben, maar ook “de kleine natuur”. De kleine natuur komen we dagelijks tegen. De merel die zo verontwaardigd roept als je hem stoort in de tuin of in het bos. Het lieveheersbeestje dat balanceert op de bloemblaadjes van een madeliefje of velden vol paardenbloemen die het landschap geel schilderen. Natuur in haar alledaagse maar o zo schitterende vorm. Ik constateer alle dagen dat natuur en het leven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Mijn missie is om mensen nog meer oog te laten krijgen voor de schoonheid van de natuur. Hiermee kunnen mensen ontdekken dat natuur een meerwaarde geeft aan je leefomgeving en daarmee aan je leven.
- Home - Natuurcolumn - Visie en missie - Natuurconsultant - Opdrachtgevers - De kleine natuur - Natuurradio - Contact